Produse
Ambalaje Carton Bandă Adezivă şi Etichete Autoadezive Pungi și Saci Legare, Fixare şi Securizare Protejare Dispozitive şi Aparate Miscelaneu

Cutii din carton ondulat

 

Măsurarea


Dimensiunile cutiilor pe site-ul nostru sunt exprimate în funcție de dimensiunile ștanței ("din cuțit în cuțit"). Dimensiunile cutiei pot varia cu +/- 15mm în funcție de grosimea cartonului și a modului în care se face măsurarea cutiei.

În funcție de necesitățile clientului cutia se poate măsura la interior sau la exterior. Dimensiunile afișate de noi sunt undeva între aceste doua măsurători.

Însă pentru o precizie mai mare vă rugăm să specificați în momentul în care comandați ce tip de dimensiune vă interesează.

 

  1. Lungimea reprezintă cea mai lungă latură de la bază
  2. Lățimea reprezintă cea mai scurtă latură de la bază
  3. Înălțimea reprezinta distanța de la bază la capac
 

Cutia se măsoară în funcție de folosința acestia, astfel, pentru produsele ambalate se măsoară interiorul, iar pentru depozitarea cutiilor, se măsoară exteriorul. Între aceste două măsurători apar diferențe de +/-15 milimetri.

Alte detalii importante:

  • Dimensiunile unei cutii din carton se notează sub următoarea formă: Lungime (L) x Lăţime (l) x Înalţime (h).
  • Unitatea de măsură este milimetrul, ex.  200x130x200mm
  • Cantitatea de material consumat este exprimată în metri pătrați: ex. 0,75mp
  • Volumul cutiei este exprimat în litri, unitatea de bază a volumului în sistemul metric: ex. 12 litri
  • Ambalajul din carton ondulat nu poate fi executat în formă rotundă sau cu o latură mai mică de 30mm.

 

Tipul plăcii


Pentru crearea unei plăci rezistente, cartoanele ondulate diferă în funcție de combinarea ondulelor și a hârtiei folosite.

Spre exemplu, o cutie din carton ondul în trei straturi (CO3), are un perete de ondulă, iar alta placă din carton ondul în cinci straturi (CO5), are doi pereți de ondulă ( oferind un plus de rezistentă, fiind potrivite pentru articolele mai grele).

În plus, mai există și carton ondul în șapte straturi (CO7), cu trei pereți de ondulă, însă puține fabrici produc astfel de plăci în lume, iar România nu face parte din acestea.Tipul

Cutii Autoformare

Cutii Standard

Cutii Articole Grele

Cutii Articole Foarte Grele

 

 

Click pentru vizualizare

 

Click pentru vizualizare

 

Click pentru vizualizare

 

Click pentru vizualizare

Specificație

 

 

 

 

 

 

 

 

Grosimea plăcii

       

Ghidul rezistenței

       

Alte caracteristici

Spațiu mic de depozitare

Cele mai utilizate

Potrivite pentru cele mai multe utilizări

O alternativă la cutiile in 7 straturi

Potrivite pentru

       

Depozitare ușoară (ex. jucării)

       

Articole fragile (ex. porțelan)

       

Articole grele (ex. cărti)

       

Articole foarte grele (ex. componente PC)

       

 

Modul de închidere al cutiilor

Autoformare

Aceste cutii au un mod de închidere foarte rapid. Acestea sunt modelate prin ștanțare astfel încăt nu trebuie decăt îndoită coala și gata cutia. Din cauza modului de ambalare mult mai rapid decât în cazul cutiilor BAX, noi recomandăm ca pentru cutiile cu dimensiuni de până la 250 mm să se folosească cutii din carton cu autoformare.

Capsare

Capsarea se face cu sârma de 2,4×0,5 mm (capsă formată: 17×0,5×7 mm). Principalul avantaj al capsării cutiei este rezistenţa crescuta a acesteia. Prin capsare se prind toate straturile de hârtie ale cutiei din carton spre deosebire de lipire care va prinde doare cel de două straturi ce intră în contact prin lipire.

Lipire

Lipirea se face cu batoane de adeziv Hot-Melt. Acesta nu conţine solvenţi, nu este toxic, nu degajă mirosuri neplăcute. Lipirea cutiilor spre deosebire de capsare, oferă cutiei un aspect placut. Noi recomandăm lipirea cutiilor cu o dimensiune de max. 600 mm sau pentru cutiile ce vor susține max. 40 Kg.