Produse
Ambalaje Carton Bandă Adezivă şi Etichete Autoadezive Pungi și Saci Legare, Fixare şi Securizare Protejare Dispozitive şi Aparate Miscelaneu

Coroziunea ambalajelor

Termenul de coroziune este folosit pentru a descrie degradarea calitativă a materialelor de tip metalic în contact cu agenți chimici sau electrochimici.

Coroziunea are efecte similare și asupra altor materiale precum: sticla, plastic, carton, etc.. Un mediu agresiv este denumit agent coroziv.

Cauzele coroziunii

  • Formarea condensului, ca rezultat al schimbărilor de temperatură combinat cu un înalt nivel de umiditate.
  • Condensul poate începe lent de la o umiditate mai mare de 40% și foarte rapid de la o umiditate de mai mare de 60%.
  • Apa de mare.
  • Impuritățile și gazele din atmosferă cum ar fi: SO2, sarea, praf microscopic, etc.
  • Ambalajele cu un conținut higroscopic ridicat de apa.
  • Urmele digitale lăsate pe suprafețe metalice pot facilita apariția coroziunii.
  • Reziduri precum: clorhidre, sulfati, acizi, etc.
     

Tratarea și curățarea produselor înainte de ambalare


Apliacarea unui atent tratament adecvat și o curățare bună sunt două elemente esențiale pentru ca protecția împotriva coroziunii să aibă succes. Dacă nu au fost îndepărtate în totalitate toate particulele de praf, mizerie, acizii sau particule de sare. Sau produsul nu a fost complet uscat, de exemplu sub un material protectiv (folie) acestea pot facilita aparitia coroziuni.
 
Curățarea se face fie cu apă fie cu solvenți daca produsul conține aditivi, asta în functie de produsul ce trebuie curătat. După curătare cu apa sau solventii, produsul va fi uscat înainte de a continua procesul. Trebuie să se ia toate masurile de siguranță pentru ca produsul să nu fie contaminat cu: urme digitale, grăsimii, etc.